Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Achtergronden

Achtergronden

In deze sectie vindt u meer achtergrond informatie over onze werkgebieden.

ESB of SOA of allebei?

ESB en SOA zijn begrippen die nogal eens door elkaar worden gehaald. In dit artikel worden in het kort de overeenkomsten en verschillen uit de doeken gedaan.

ESB of SOA of allebei? - Lees verder...

Round-up: integratie buzzwords

In de IT-wereld wemelt het van de acroniemen en buzzwords. Ieder jaar worden het er weer meer. Vaak is het - vanuit commercie gedreven - oude wijn in nieuwe zakken, maar soms heeft het daadwerkelijk nut om een nieuwe term toe te voegen aan het uitgebreide ICT-vocabulaire. In dit artikel trachten we het kaf van het koren te scheiden en belichten we de IT-sector - en dan met name de integratiehoek - eens op een andere manier.

Round-up: integratie buzzwords - Lees verder...

Oorsprong van de bus

Met alle fuzz rondom de Enterprise Service Bus zou je bijna vergeten wie de term "bus" oorspronkelijk heeft geïntroduceerd. Menigeen lijkt David Chappell van Sonic als bedenker (2002) aan te wijzen, echter de "software" bus is al geruime daarvoor bedacht.

Oorsprong van de bus - Lees verder...

Programmeren vs. configureren

Hedendaagse tools maken het steeds makkelijker om applicaties te bouwen. Alhoewel, je zou kunnen stellen dat het gebruiksvriendelijker maken van de tooling noodzakelijk is om om te kunnen blijven gaan met de toenemende complexiteit van ICT-systemen.

Programmeren vs. configureren - Lees verder...

Continuous Delivery & DevOps

Nu steeds meer IT-projecten op een "Agile" manier worden uitgevoerd wordt er steeds meer gevraagd van de IT-organisatie als geheel. Dit lijkt een contradictie: Agile wordt veelal geassocieerd met kleine flexibel opererende teams. Wat vaak wordt vergeten is de operationele kant van de zaak.

Continuous Delivery & DevOps - Lees verder...

Van Applicatie Integratie naar Microservices

Integratie van computer systemen is een probleemgebied dat al bestaat sinds de mensheid over computers beschikt. De manier waarop dat gebeurt is wel erg onderhevig aan verandering.

Van Applicatie Integratie naar Microservices - Lees verder...