Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Over ons

Wie wij zijn?

Attribute ICT-Consultancy is in 2009 opgericht door Bob Muller met als doel het op een professionele manier kunnen uitvoeren van allerhande automatiseringsopdrachten voor diverse klanten.

photo.pngMissie

"Wij zetten ons in om bedrijven en organisaties beter zaken te laten doen door nieuwe en lopende projecten binnen de organisatie te helpen met de implementatie van best practices en bewezen oplossingen, onder andere op het gebied van systeem-integratie. Wij geloven dat slimme automatisering, een goede service en persoonlijk contact niet alleen goed is voor onze klanten maar ook voor onszelf."

Historie

Als gedreven ICT-consultant heb ik in 2005 afscheid genomen van mijn toenmalige werkgever om in eigen beheer en onder eigen voorwaarden automatiseringsopdrachten uit te kunnen voeren bij verschillende klanten. Het bedrijf was indertijd al geruime tijd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Middelburg onder de naam "RSM-Systems", waarbij "RSM" stond voor Rapid Software Manufacturing. De nadruk in die tijd lag in het snel en goedkoop vervaardigen van maatwerk applicaties, voornamelijk gebruik makend van de uitgebreide functionaliteit van de Microsoft Office applicaties (Word, Excel, Access). In eerste instantie waren dit parttime werkzaamheden, vanaf september 2005 ben ik fulltime freelance werk gaan doen.

Na enige tijd op die manier te hebben gewerkt werd een B.V. opgericht onder de naam "EMO-IT Consultancy B.V". Het primaire doel hiervan was om eventuele risico's van naheffingsaanslagen van het UWV en/of de belastingdienst vanwege de onduidelijke regelgeving rondom arbeidsrelaties te minimaliseren. Daarnaast werd een professioneel accountantskantoor in de arm genomen. Echter, na bijna 2 jaar moest de B.V. alweer worden afgebouwd vanwege het toeslaan van het noodlot: het overlijden van de juridisch eigenaar.

In die turbulente tijd werd besloten om toch maar weer op de oude voet verder te gaan, hiervoor werd een nieuw bedrijf als eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel ingeschreven: "Attribute ICT-Consultancy". Kort na de inschrijving werd bovendien de handelsnaam "ZenWeb" toegevoegd, zodat hieronder de hosting- en web-design-activiteiten konden worden uitgevoerd (zie www.zenweb.nl).

Activiteiten

Na verschillende relatief kleine automatiseringsopdrachten bij diverse organisaties en opdrachtgevers kwam ik in 2001 via mijn toenmalige werkgever in aanraking met grootschalige integratie-projecten. Diverse individuele informatiesystemen moesten als een geheel gaan functioneren. Een probaat middel om dit te bereiken was het uitwisselen van berichten via een centrale message-bus. Een bedrijf dat hiervoor goede software leverde was TIBCO. Sinds die tijd heb ik veel ervaring opgedaan met diverse TIBCO producten, waaronder Adapters, Hawk, Administrator, Business Works, Business Events, EMS, Rendezvous en AMX Service Bus. Bij het starten van mijn freelance activiteiten heb ik me dan ook door mijn uitgebreide kennis en ervaring met name gefocussed op een toegevoegde waarde bij grotere integratie-projecten.

Hiermee wordt meteen de herkomst van de naam "Attribute ICT-Consultancy" duidelijk: een attribuut kent of voegt iets toe aan een object of gegeven en maakt het geheel daarmee waardevoller. Daarnaast zijn attributen veelvoorkomende gegevensrepresentaties in de integratie-wereld waarin XML nog steeds een hoofdrol speelt. Veel informatie wordt vastgelegd als attribuut van een element. En ook bij het oplossen van problemen spelen attributen vaak een rol, zoals de engelsen zeggen "the devil is in the details" en details liggen vaak in attributen besloten.

Netwerk

En wat is nu de wij-factor in Attribute ICT-Consultancy? Als bedrijf beschikken wij over een netwerk van in systeem integratie gespecialiseerde bedrijven en freelance consultants die u wellicht kunnen helpen bij het oplossen van integratie vraagstukken. Eventueel kunnen wij u dus ook op die manier helpen aan Integratie Architecten, Ontwerpers en specialisten van andere integratie producten.