Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Diensten

Diensten

Implementatie

Veel integratie software architecturen gaan tegenwoordig uit van een ESB (Enterprise Service Bus) en/of een SOA (Service Oriented Architecture). In beide gevallen is het nodig dat backend systemen worden ontsloten om informatie op een generieke wijze aan andere systemen beschikbaar te kunnen stellen.

Implementatie - Lees verder...

Inrichten ontwikkelproces

Het bouwen van software artifacten - wat ook een vast onderdeel is van systeem integratie - kan niet zonder een goed proces. Wat klein begint groeit vaak uit tot een gigantische berg broncode waarin het steeds moeizaamer wordt wijzigingen aan te brengen zonder de kwaliteit in gevaar te brengen, met alle gevolgen van dien.

Inrichten ontwikkelproces - Lees verder...

Versnellen ontwikkelproces

Na enkele Proof of Concepts en het uitvoeren van enkele kleinere afgebakende projecten wordt het tijd om het service landschap verder vorm te geven. Vaak gaat het om tientallen of zelfs honderden services. Het bouwen en configureren van al deze services kost veel werk, om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid re-work die eraan zit te komen op het moment dat de services daadwerkelijk getest en uitgerold gaan worden.

Versnellen ontwikkelproces - Lees verder...

Inrichten beheerproces

Na de in productie-name van de eerste software release zal het daadwerkelijk beheerd moeten gaan worden teneinde te kunnen waarborgen dat de systemen op rolletjes blijven lopen. Wij hebben ervaring met het opzetten van systemen voor probleem-signelering, probleem-analyse en automatisch herstel. Ook het inrichten van de procedures daaromheen, opleiden van beheerders, inrichten en verbeteren van beschikbare tooling kunt u aan ons toevertrouwen.

Inrichten beheerproces - Lees verder...

Inrichten releaseproces

Nadat de eerste versie van een software product is gebouwd, zal het aan andere partijen moeten worden overgedragen. Dit gebeurt in de vorm van een software release. De software en bijbehorende documentatie zullen ingepakt moeten worden, gearchiveerd, getest en gecommuniceerd. Allemaal zaken die in een release proces worden opgenomen. Wij beschikken over de know-how om dit proces voor uw organisatie goed in te richten.

Inrichten releaseproces - Lees verder...

Configuratie management

Onderdeel van het release proces is het samenstellen van een release. Deze bestaat vaak uit meer dan alleen de deployables. Ook documentatie, release notes en configuratie instellingen maken onderdeel uit van een release. Vanwege onze specialisatie in release management zijn wij ook vaardig in het opzetten en uitvoeren van robuust configuratie management.

Configuratie management - Lees verder...

Build- en release management

Zodra projecten (en daarmee het ontwikkelteam) groter worden ontstaat vanzelf de behoefte aan een iemand die integratie van afzonderlijk ontwikkelde componenten, het testen en uitrollen hiervan kan overzien. Ook de communicatie met andere partijen als testers, beheerders, ontwerpers en eindgebruikers verloopt efficiƫnter als dit bij een vaste persoon binnen het ontwikkelteam wordt belegd.

Build- en release management - Lees verder...