Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Diensten / Build- en release management

Build- en release management

Zodra projecten (en daarmee het ontwikkelteam) groter worden ontstaat vanzelf de behoefte aan een iemand die integratie van afzonderlijk ontwikkelde componenten, het testen en uitrollen hiervan kan overzien. Ook de communicatie met andere partijen als testers, beheerders, ontwerpers en eindgebruikers verloopt efficiënter als dit bij een vaste persoon binnen het ontwikkelteam wordt belegd.

Build of Release manager

In de praktijk wordt deze rol vervult door de build en release manager. Deze heeft als taak om zowel het ontwikkelproces als het releaseproces te stroomlijnen en moet op alle fronten bijspringen wanneer zaken stagneren. Hoewel een release manager eerder is gefocussed op het correct afleveren van releases zal een build manager eerder een manusje van alles zijn, een "vliegende kiep" die ervoor zorgt dat het team aan de bal blijft. De build manager richt zich dus eerder op het interne ontwikkelproces. Aangezien deze rollen elkaar goed aanvullen worden ze vaak gecombineerd als build- en release manager (zie Wikipedia).

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Met onze uitgebreide ervaring als applicatie ontwikkelaar en meer dan 15 jaar ervaring in de build en release management disciplines kunnen wij u terdege adviseren over de juiste invulling van deze rol.