Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Diensten / Configuratie management

Configuratie management

Onderdeel van het release proces is het samenstellen van een release. Deze bestaat vaak uit meer dan alleen de deployables. Ook documentatie, release notes en configuratie instellingen maken onderdeel uit van een release. Vanwege onze specialisatie in release management zijn wij ook vaardig in het opzetten en uitvoeren van robuust configuratie management.

Doel van configuratie management

Het doel van configuratie management is het waarborgen van consistentie tussen broncode, documentatie en opleveringen gedurende de hele software-lifecycle (zie Wikipedia). Het zorgt ervoor dat alles wat zich op dezelfde plaats in de levenscyclus bevindt op een eenduidige manier kan worden teruggevonden. In essentie zorgt configuratie management ervoor dat alle wijzigingen aan een systeem (broncode, documentatie of configuratie) worden gevolgd, geduid en gecontroleerd. Configuratie management is een essentieel onderdeel van de hele software bouw, test- en implementatie keten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Vanuit onze praktijk ervaring met rollen als build- en release manager, kunnen wij u adviseren over het belang van configuratie management en de te volgen strategie in het software ontwikkelingstraject. Uiteraard kunnen wij u ook helpen bij het daadwerkelijk inrichten van het ontwikkelproces en het releaseproces.