Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Diensten / Inrichten releaseproces

Inrichten releaseproces

Nadat de eerste versie van een software product is gebouwd, zal het aan andere partijen moeten worden overgedragen. Dit gebeurt in de vorm van een software release. De software en bijbehorende documentatie zullen ingepakt moeten worden, gearchiveerd, getest en gecommuniceerd. Allemaal zaken die in een release proces worden opgenomen. Wij beschikken over de know-how om dit proces voor uw organisatie goed in te richten.

Versiebeheer is noodzakelijk

Om release management op een goede manier te kunnen doen kan men niet om het gebruik van een versiebeheer systeem heen. Een versiebeheer systeem geeft inzicht in de veranderingen aan de broncode en maakt het mogelijk om een specifieke versie eruit te pakken, deze om te zetten tot een release package en vervolgens in een omgeving uit te rollen. Het versiebeheer systeem geeft houvast bij het maken van de release notes en stelt ontwikkelaars bovendien in staat om aan meerdere eindproducten tegelijkertijd te werken.

OTAP-omgevingen

Daarnaast is de beschikbaarheid van voldoende OTAP (ontwikkel-, test-, acceptatie- en productie-) omgevingen een must. Het releaseproces beschrijft hoe wordt omgegaan met verschillende omgevingen en hoe de overdracht feitelijk plaatsvindt.

Configuratie

Teneinde de uitrol naar verschillende omgevingen soepel te laten verlopen is het nodig dat de benodigde configuratie instellingen om een release op een bepaalde omgeving te laten werken vooraf vastgelegd wordt. Daarmee wordt configuratie management een belangrijk onderdeel van het releaseproces.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij hebben in het verleden vaak in de release management hoek van projecten geopereerd en weten daardoor wat er speelt op dat gebied. Het inrichten van het releaseproces blijft maatwerk en wij kunnen u op dat gebied verder adviseren.