Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Tech-nieuws

Tech-nieuws

AskBot - Open source Q&A site
Er zijn een aantal populaire forum-sites, echter dit project focussed zich met name op het oplossen van vraagstukken en problemen door gebruikers. Dit blijkt echt meerwaarde te bieden, OpenERP heeft het bijvoorbeeld succesvol ingezet om binnen een maand tijd ruim 200 vragen beantwoord te krijgen.
OpenDNS - Non-intrusive web- and spamfilter
Alle computers en andere netwerkverbonden apparaten maken gebruik van DNS-servers. OpenDNS kan ervoor zorgen dat ongeoorloofde websites en email-adressen niet te benaderen zijn. Helemaal waterdicht is deze methode niet, maar het kost dan ook weinig: minimale beheerinspanning zonder periodieke kosten.
Ohloh - Of wat kost een OpenSource project?
Benieuwd naar de kosten van een Open Source project, deze site levert antwoord op deze vraag gebaseerd op de complexiteit, volwassenheid en levendigheid van een project. Bron van deze informatie zijn broncode donaties van de ontwikkelaars zelf. Voor alle organisaties die op een of andere manier Open Source gebruiken een aanrader!
OpenStack - Public, private en hybrid clouds
Altijd zelf iets met clouds willen doen, maar commerciële oplossing nog te duur? Met OpenStack kun je op basis van Infrastructure As A Service (redelijk) eenvoudig een private cloud opzetten.
HOWTO: Inrichten van een compleet mailsysteem
Het komt regelmatig voor dat systemen die al jaren operationeel zijn in aanmerking komen om gemoderniseerd te worden. Onlangs was dit nodig voor het mailsysteem binnen ons bedrijf. Meestal is het eenvoudiger om er een nieuw systeem naast te zetten, dit goed te testen, alle data te importeren en vervolgens het oude systeem weg te gooien. Hier een goede beschrijving over hoe je dit kunt doen op basis van Ubuntu, Postfix, Dovecot, ClamAV and SpamAssasin.
HOWTO: Https voor Apache2 webserver
Een steeds terugkerende taak waar iedere Unix-beheerder mee te maken krijgt. Ook bij ons was het weer eens zover, een webserver zodanig inrichten dat via het veiligere https-protocol kan worden gecommuniceerd.
HOWTO: OpenERP installeren vanuit trunk.
Als IT-bedrijf wil je voorop lopen door zelf de software te gebruiken die je aan je klanten wil aanbieden. Zo maken wij al een aantal jaren gebruik van OpenERP. Versie 7 is echt een flinke stap voorwaarts, waarbij ze het hebben aangedurft om heel veel broncode te vervangen. Daar de software continu in ontwikkeling blijft is het soms handig om steeds over de laatste patches en fixes te beschikken. Met installatie van een nightly build zou je dit kunnen bewerkstelligen, nadeel is dat dit dan een alles of niets oplossing is. Nog handiger is om gebruik te maken van versiebeheer, waarbij je selectief delen kunt updaten en bovendien kunt zien welke wijzigingen er in een versie zijn doorgevoerd.
FRAMEWORK: Bootstrap.css
Voor webdevelopers is het niet eenvoudig om rekening te houden met verschillende devices waarop een website kan worden getoond. En eigenlijk wil je je daar ook niet mee bezig hoeven houden. Er zijn verschillende "boilerplates" in de omloop die zaken als HTML-layout en styling automatisch voor je regelen zodat een website er altijd goed uitziet, ongeacht of deze op een computer, tablet of telefoon wordt geopend. Een van deze boilerplate frameworks is bootstrap.css gecreëerd door de bouwers van Twitter.
RabbitMQ - Berichtuitwisseling zonder zorgen
Veel bedrijven gebruiken message-servers als oplossing voor hun integratie problematiek. De keuze is vaak voor commerciële producten van TIBCO, Oracle of IBM. Echter, ook op open source gebied valt er genoeg te kiezen. Wordt in uw organisatie gebruik gemaakt van verschillende tools, leveranciers en producten dan is het belangrijk om een platform te kiezen dat succesvol in heterogene omgevingen kan worden ingezet. RabbitMQ - gebaseerd op de open AMQP messaging standard - voldoet ruimschoots aan deze eis.
G2 Crowd - Business software selection tool
Benieuwd naar welke (on-line) bedrijfsoplossingen er zijn en welke het meest geschikt zijn voor uw organisatie. Via G2 Crowd kun je product reviews bekijken, producten vergelijken op basis van functionaliteit en vooral erg handig: de grid score (lijkend op de Gartner Magic Quadrant) bekijken! Welk product wordt het meest gebruikt of heeft de meeste potentie?
Salt Stack: redding in nood
Voor Linux datacenter automation zijn talloze tools beschikbaar, maar onze keuze voor Salt Stack is een gelukkige geweest zo blijkt weer na de Heart Bleed perikelen van de afgelopen weken. Met Salt Stack is het draaien van scripts op meerdere machines in een datacenter een eitje...
OpenShift: next generation application hosting platform (PaaS)
OpenShift Origin includes support for a wide variety of language runtimes and data layers including Java EE6, Ruby, PHP, Python, Perl, MongoDB, MySQL, and PostgreSQL.
Docker: lightweight container technology
Containers are to Virtual Machines as threads are to processes. Or you can think of them as chroots on steroids.
Cloud 9 IDE: cloudbased development
Your code anywhere, anytime... Write, run, and debug your code with powerful and flexible cloud IDE. Collaborate on your workspaces publicly, or keep them private. The choice is yours!